Citizen Kino är en webbsida som tillägnas film och TV-serier. Idag finns det ett oerhört stort utbud och det växer ständigt. Att hänga med i svängarna är inte helt lätt och saknar man tid och engagemang riskerar man att missa vad man kan kalla för “must-sees”, det vill säga något som du verkligen måste se, åtminstone en gång. Därför är det alltid trevligt att få lite tips och rekommendationer. Chansen finns att vi hjälper dig att upptäcka en häftig TV-serie, en sevärd film eller kanske ger dig en ny insikt om en gammal klassisk film.

Fokus ligger något på modernare film och TV. Vissa gånger kan det dock vara värt att göra en tillbakablick. Citizen Kino är något av en godispåse som innehåller en salig mix av allt möjligt som har med temat att göra. Det är bara att luta sig tillbaka och börja läsa. Nästan allt innehåll baseras på personliga observationer. Ha därför ett öppet sinne, då vi alla tolkar saker olika och i denna fiktiva värld finns sällan något rätt och fel.

Då och då skrivs också läsvärda krönikor om olika fenomen inom filmvärlden eller inom TV. Kom ihåg att alla krönikor och recensioner är baserade på skribentens personliga åsikter. Det finns alltså ingen anledning att bli upprörd om en av dina favoritserier, favoritprogram eller favoritfilmer får lite oförtjänt kritik. Samtidigt uppskattar vi om läsare hör av sig. Den här sidan finns till för alla som älskar film och TV och utan läsare är vi ingenting. Tveka inte att höra av dig. Kanske har du själv en idé om en krönika som borde skrivas eller något som borde recenseras.