Gillar du pirater? Kan du hantera nagelbitande action, sjöslag, våld, naket och på tok för mycket svordomar? Om svaret är ja på dessa frågor är antagligen Black Sails något för dig. Serien är en storsatsning från Starz. Många verkar ha missat serien, kanske på grund av att de har varit insnöade på HBOs succéserier. Starz har dock träffat helt rätt med Black Sails. Serien har en förvånansvärt stor budget, vilket märks på flera sätt. Skådespelarna håller hög klass, piratmiljön känns otroligt verklighetstrogen, samt de gånger som det krävs en del datoranimation för bland annat sjöslag är det snyggt gjort och inte alls störande.

pirates-1239073

Vad handlar serien om?

Allting i serien kretsar kring vad som hände innan boken Skattkammarön. Egentligen kan man säga att det är bakgrunden till varför det slutade med att en stor skatt begravdes ute på en ö. Kapten Flint, John Silver, Billy Bones och flera andra kända karaktärer finns med. Även nya karaktärer har vävts in i handlingen. Det är inga problem eftersom allt utspelar sig innan boken. Alltså finns ganska stor frihet för seriens författare att ta ut svängarna. Resultatet är en fascinerande historia, fylld av svek, hat, vänskap, kärlek, ond bråd dåd och förstås väldigt mycket pirater.

Ett särskilt plus är att de har lyckats skriva många starka kvinnliga karaktärer. De fyller verkligen en viktig funktion i handlingen. Dock har det funnits en del kritik mot alla sexuella anspelningar och nakenhet som har förekommit i serien. Det är inte helt oväntat. Starz är en kabelkanal och har inte samma begränsningar som gäller för vissa andra bolag. Med en annan av deras kända serier, Spartacus, visade de prov på detta. Black Sails är inte på något sätt extremt när det kommer till våld och sex, men den lägger inga fingrar emellan när det krävs för handlingen eller för att utveckla en karaktär. För den som inte var så insatt om pirater är det också väldigt roligt och fascinerande. Till exempel krävdes det betydligt mer diplomati och handel än de flesta förväntar sig. De hade i princip ett helt eget samhälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*