Netflix har börjat göra egna TV-serier. De flesta känner till denna stora streamingtjänst och deras framgångar har gett dem resurser att producera sitt egna unika innehåll. Serien Narcos handlar om Pablo Escobar och drogbaronerna i Colombia. Den behandlar även de poliser och amerikanska agenter som gjorde sitt bästa för att bekämpa dessa herrar med blandad framgång. Allt är baserat på verkliga händelser.

netflix

Läs meningen ovan en gång till, för det är faktiskt ganska svårt att tro när man ser själva serien. Narcos använder sig av skådespelare som talar spanska, vilket är det officiella språket i Colombia. Det bidrar till realismen. Är man inte spansktalande får man dock vara beredd på att läsa en del text. En av huvudkaraktärerna är också amerikanen Steve Murphy som arbetade för myndigheten i USA som jagade drogsmugglare, men sedan skickades till Colombia för att hjälpa till att fånga in Escobar.

Något som verkligen slår en är brutaliteten och likgiltigheten för människoliv som dessa personer visar upp. Drogbaronerna i Colombia levde som kungar och mutade allt och alla. Poliser, politiker och vem som helst kunde vara köpta av dem. De hade också skoningslösa lönnmördare som kunde slå till var som helst, när som helst. Att bekämpa dem var något av en mardröm. När Escobar ville bli politiker inleddes en spiral av händelser som skulle få enorma konsekvenser för hela landet. När man följer serien fascineras man hela tiden av att vissa saker hände på riktigt. Efter att du har sett första säsongen är det rekommenderat att du går in och läser om Escobar och hans gärningar så får du se att serien följer det mesta. Gör inte detta i förväg, för då får du många spoilers för handlingen.

Narcos kommer att få en andra säsong. På grund av att det sällan slutar lyckligt för personer som Pablo Escobar kan du vara relativt säker på att det är sista säsongen. Dock gäller sannolikt en hel del sanningar från serien även i dagens droghandel och drogkrig, inte minst i Mexiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*