Komedi är aldrig fel till frukosten eller för att döda lite tid på kvällskvisten. Frågan lyder: Vilken är den bästa animerade TV-serien?

Är det popularitet och att vara mest långlivad är svaret enkelt, nämligen Simpsons. Nästan alla känner till Homer och hans galna familj. Serien är också känd för att de animerade karaktärerna är gula och har en särskild charmig design. Nu är serien inne på 27:e säsongen. Simpsons har tyvärr stannat av i utvecklingen. Karaktärerna har gjort så mycket och de har haft så många upptåg och äventyr att det är svårt för serien att göra något nytt. Nuförtiden handlar mycket om att försöka arbeta in någon kändis på ett krystat sätt i ett avsnitt, till och med på nivån att Homer eller någon annan “råkar” springa på kändisen. Att förnya serien eller förändra karaktärer för mycket skulle också ge protester, vilket gör att det är mycket gammal skåpmat.

Family Guy är en annan långkörare som är uppskattad. Skämten är lite grövre än i Simpsons och handlingen är generellt sett lite mer extrem. Serien saknar spärrar när det gäller stereotyper och förolämpningar. Ofta blir det riktigt kul, men några kan säkert ta illa upp. Mannen bakom serien är Seth MacFarlane. Han har också för vana att på ett effektivt sätt arbeta in moderna kulturreferenser i avsnitten. I det stora hela har serien inte tappat lika mycket fart som Simpsons. Dock bör de vara försiktiga och inte slå sig till ro. Just balansgången mellan skruvad humor och härliga karaktärer brukar kunna locka till skratt när man ser på Family Guy.

spongebob-friends-1421958

Det finns också utmanare som till exempel Bobs Burger. Detta är en animerad serie som bjuder på en något annorlunda humor. Serien har inte lika mycket simpla skämt och rena “punchlines” som man är van vid, utan istället är det ganska mycket igenkänningshumor. Lite av tanken är att det ska gå att känna igen sig i karaktärerna och de situationer som uppstår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*