Prisregn på Frame Filmfestival

Årets Frame Filmfestival avslutades i lördags (21/4) med ett enormt prisregn och många glada miner. Så många och generösa priser att de kreativa filmskaparna som mottog priserna knappt visste vad de vunnit. Den stora glasbucklan, 1:a pris i Tungvikt, tog Sophia Wester hem med sin film Familjen Snell, som beskriver en vardagssituation om en familj som försöker samla sig för att ta ett ”lyckligt familjefoto”.

Filmfestivalen huserade som vanligt på anrika Bio Roy på Avenyn, och slog upp sina portar en bit innan kl. 12. Då festivalens första filmpass inleddes i kategorin Lättvikt, där filmare mellan åldrarna 0-15 tävlar i. Filmpasset följdes direkt av prisutdelningen i samma kategori, där Matilda Arnell och Jennie Hillman vann 1: pris för sin film Remember the end of the story.

Under dagen följde filmpass 2 i Mellanvikt (16-19 år) och filmpass 3 & 4 i Tungvikt (20-26 år). Runt kl. 18.15 inleddes prisutdelningen i dessa båda kategorier och salen fylldes snabbt av förväntansfulla filmskapare.

1:a pris i Mellanvikt gick till trion Per Holstrand, Niklas Ekholm och Alexander Wall med filmen Under Press, en komisk absurd pärla om redovisningsångest.

Förutom 1:pris i Tungvikt, fick Sophia Wester äntra scenen en gång till, för att motta ett specialpris från Wift (Women in Film & Television) och Dagsljus AB, ett års medlemskap i Wift och en teknikcheck värd 25 000 kr.

Kvällen avslutades glatt med plockmat och bubbel på Viktors Kaffe.

För fullständig lista på vinnarna klicka här. För fler foton besök våran sida på Facebook.

Kommentera